Barcelona Foradada: Geolocalitzant la Guerra Civil

| Refugios y bombardeos sobre Barcelona durante la Guerra Civil

Subterrànies. Sobreviure entre bombes.

Deja un comentario

Fa unes setmanes vaig indicar al apartat d’Objectius Históric-Humanístics  que la Ciutat de Barcelona no ofereix gaire oferta turística relacionada amb la Guerra Civil i els bombardeigs. Doncs bé, he de fer una petita retractació ja que el dia 7 de juliol vaig poder assistir a una representació de cóm era la vida a dins d’un refugi. Va ésser al Castell de Montjuïc (on també es pot visitar l’exposició temporal “Barcelona Bombardejada” fins l’octubre de 2012)  encara que normalment es representa al Refugi307 del Poble Sec.  Durant els aproximadament 30 minuts que dura el muntatge l’espectador aconsegueix viatjar en el temps i fer-se una idea del que es va viure entre 1936 i 1939 i l’esperit de lluita de la societat catalana en aquests anys.

Aquesta iniciativa comença al Novembre de 2011 mitjançant el Festival Novembre Vaca’11 i continua activa gràcies a l’associació Projecte Vaca i a la col·laboració del MUHBA que cedeix el Refugi307 per a dur a terme les representacions. Les creadores de la iniciativa són Montse Alcoverro, Itziar Castro, Mamen Conte i Carmen Poll.

Una iniciativa que s’ha d’elogiar perquè està molt  bé treballada amb un fort esforç de documentació i preparació per tal de traslladar a l’espectador als moments dels bombardeigs. Tant de bo que es continuï amb aquest projecte durant molt temps i que rebi la difusió, sobre tot per part de les institucions, que es mereix.

http://subterranies.wordpress.com/

Per altre banda aprofito l’entrada per recordar, als que vulguin, que encara es pot fer el qüestionari al apartat “Participa!” ja que no analitzaré els resultats fins al setembre.

 A més dir que el fet que el blog no s’actualitzi amb molta freqüència no vol dir que el projecte estigui aturat, tot el contrari. En  aquests moments m’estic documentant sobre l’ús de Geoserver, la qual cosa ocupa gran part del meu temps.

I per últim agrair les mostres de suport dels amics i dels contactes que estic fent arran d’aquest treball. Motes Gràcies.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s